Det er stort sett bare eldre kvinner (over femti) som får lavt stoffskifte

Feil. Mange unge kvinner får også problemer med stoffskiftet, og også langt flere menn enn tidligere antatt. Mange forteller oss også om at de har hatt symptomer siden de var barn (pre-pubertalt). Det er også relativt vanlig å utvikle problemer med stoffskiftet i forbindelse med graviditet.

Levaxin funker for alle og er en fullverdig behandling

Delvis feil. Svært mange blir betydelig bedre på bio-identiske hormoner (Thyroid) eller med tilleggsbehandling med T3. Noen blir til og med svært syke av behandling med Levaxin. I tillegg utvikler mange alvorlige følgetilstander selv med denne såkalte fullverdige behandlingen. Men så er det også mange som fungerer aldeles utmerket kun med Levaxin

TSH-testen er den eneste pålitelige måten å diagnostisere et stoffskifteproblem på

Feil. Mange med normalt TSH har problemer med stoffskiftet uten at dette vises på konvensjonelle prøver. Det er viktig at man også sjekker andre ting (http://thyroidea.no/?page_id=274) samt sjekker pasienten gjennom klinisk observasjon. Det finnes massiv forskning på at TSH ikke er pålitelig som måleenhet alene, verken for diagnose eller behandling av stoffskifteprobleme.

Alle med Graves eller andre former for hyperthyreose vil få utstående øyne

Feil. En svært liten prosentandel av de med høyt stoffskifte utvikler dette symptomet

Hypothyreose fører til vektoppgang, hyperthyreose til vektnedgang

Riktig og feil. For mange fører hypotyreose til at de legger på seg. Men slett ikke for alle. Og selv om en del går ned i vekt ved hypertyreose finnes det faktisk de som legger på seg selv med høyt stoffskifte.

Lavt stoffskifte fører bare til en vektoppgang på 1-3 kg (varierer litt, noen leger mener 5-10 kg)

Vel. Det finnes de som har gått opp 100 kg. 10-30 kg på kort tid er ikke uvanlig, uten endringer i kosthold og daglig aktivitet og på relativt kort tid (få måneder)

Flere myter her:
http://thyroiddiseasesucks.com/5-myths-about-hypothyroidism-treatment-explained

https://www.facebook.com/notes/thyroid-sexy/natural-desiccated-thyroid-nature-throid-wp-thyroid-etc-facts-versus-myths-manuf/354174257934869

Les mer (engelsk):

http://thyroid.about.com/library/weekly/aa080100b.htm

http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/The-Five-Most-Harmful-Thyroid-Myths.htm