Når du først har fått diagnosen Hypothereose vil du få en behandling for tilstanden av legen.

De gjeldende retningslinjer for alle leger i Norge er å sette personer med lavt stoffskifte på Levaxin. Her vil man først gis en lav dose der man gradvis oppjusterer dosen ved å se på blodprøver.

Levaxin er syntetisk fremstilt og inneholder stoffskiftehormonet T4. Man antar (men vet faktisk ikke) at kroppen skal klare å konvertere T4, som er et lagringshormon (dvs biologisk inaktivt) til det aktive hormonet T3.

Mange vil snart merke en bedring på Levaxin, og for en del vil livsvarig behandling kun med Levaxin være nok. Men for en del vil de etterhvert (over flere år) bli dårligere eller ikke føle at de blir helt bra selv om de kanskje i sin tid merket en bedring. For en del vil det da hjelpe å få tilleggsbehandling med Liothyronin (syntetisk T3). Det er verdt å merke seg at Liothyronin er et av de medikamenter som har økt mest i omsetning ved norske apoteker de siste årene. Man vet ikke hvorfor, men det kan både være fremveksten av informasjon på internett og kanskej også at leger llærer mer enn tidligere om behandling av stoffskiftesykdommer. Stadig mer forskning kommer også som viser at mange får god effekt av en kombinasjon av T4+T3.

Det finnes de som fungerer dårlig selv om de får både Levaxin og Liothyronin. For noen kan det være en udiagnostisert overfølsomhet for laktose (melkesukker), som finnes i begge medikamenter. Man kan på registreringsfritak få tak i Levaxin uten laktose, mens Liothyronin ikke finnes uten laktose.

En del har merket stor forbedring ved å gå over til såkalte bio-identiske hormoner (Thyroid). De vanligste er Armour Thyroid og Erfa Thyroid, som man får kjøpt i Norge. Disse er laget av tørkede, malte griseskjoldbruskkjertler og inneholder både T4, T3, T2, T1 og T0 i riktig forhold til hverandre. I Norge er det kun mulig å få kjøpt bio-identiske hormoner laget av gris, mens i andre land kan man også få dette i form av medisiner laget av skjoldbruskkjertel av sau eller ku (av kulturelle/religiøse årsaker). Dersom man ønsker å prøve ut slike medisiner må legen søke Legemiddelverket med registreringsfritaksskjema. Man bør være klar over at ettersom disse medisinene ikke har markedsføringstillatelse i Norge må pasienten betale medisinen selv, noe som kan variere fra et par tusen i året og opptil 1000 kroner per måned.

Til sist finnes det de som fungerer best dersom de kun tar Liothyronin uten å ta Levaxin. For mer informasjon om dette, vennligst let opp Paul Robinson (Recovering with T3) på nettet. Han har skrevet en bok om dette som kan bestilles på Amazon (engelsk)

Ellers vil man også finne, både på denne nettsiden og ellers rundt omkring på internett, informasjon om mange som blir bedre av å legge om kostholdet til gluten-og melkefritt, sukkerfritt, lavkarbo etc samt viktigheten av å ta tilskudd av diverse vitaminer og mineraler.